Hvad får dine smykker til at miste farven?

Vi kender det alle. Vi har fået et nyt smukt smykke ind ad døren, og inden man får set sig om, er der gået et par år, og smykket har mistet den smukke glans. Det er måske endda blevet mørkt eller det har mistet sin farve.

Hvordan kan man få pustet nyt liv i sine smykker? Kan det overhovedet lade sig gøre eller må man finde et nyt smykke som kan erstatte det gamle?

Det korte svar er ja. Du kan godt få dine smykker til at se pæne ud igen. 

Det første man skal sikre sig inden man går videre i vores guide er, hvilket materiale smykket er lavet af. Har du købt dit smykke ved jwlry.dk er det enten:

  • sølv
  • guldbelagt sølv (18, 20 eller 22 karat)

Sølv

Dit smykke er blevet trist, mat, gråt eller måske endda sort. Det betyder sandsynligvis at dit smykke er anløbet. Anløb er et resultat af en kemisk reaktion imellem svovlholdige stoffer og sølvet. Når de to komponenter rammer hinanden danner det sølvsulfid. Sølvsulfid ligger sig på overfladen af dit sølvsmykke og anløber sølvet med en mat, sort eller grå overflade.

Den bedste måde at beskytte dit sølv på er ved at følge vores råd til vedligeholdelse. Men er uheldet ude kan du bruge en almindelig sølvrens, som frisker smykket op og giver det sin glans tilbage.

 

Guldbelagt sølv

Er et smykke guldbelagt ligger der et tyndt lag guld udenpå metallet (typisk 925 sterling sølv). Det tynde lag guld kan med tiden slides ned og nedenunder vil du finde en sølv overflade (afhængig af hvilken type metal der er brugt. Er dit smykke købt ved os er det altid 925 sterling sølv).

Det er vigtigt at du ikke bruger pudsecreme, slibemidler eller lignende på denne type smykker da du vil slide det tynde lag guld af smykket og det vil dermed miste sin farve meget hurtigt. Denne type smykker skal du behandle nænsomt når du renser det, da du ellers vil slide guldlaget af meget hurtigt. Skal du rense dit smykke anbefaler vi at du bruger lunkent vand og helt blød tandbørste eller lignende. Vær nænsom og brug kun tandbørsten på områder, hvor det er svært at komme til med dine fingre.

Guldbelagte smykker har den fordel at de fleste guldsmede kan lave en genforgyldning. Altså en proces, hvor man lægger et nyt lag guld på smykket. Kontakt os for at høre mere om genforgyldninger. Vi vil gerne hjælpe dig med at puste nyt liv i dit smykke så du kan bruge det i mange år endnu.

Læs her, hvordan du bedst vedligeholder dine smykker.

 

 

Bestsellers

"Mine smykker fortæller en historie om mig"

Founder, Line Schultz