Diamanten - verdens hårdeste naturskabte materiale

Diamanter er mere end blot smukke ædelsten; de er symbolske for tidløs skønhed, uovertruffen hårdhed og dyb betydning. Navnet diamant stammer fra det græske ord "adamas", som betyder den uovervindelige.

Aprils fødselssten og symbol for evig kærlighed

Diamanten, fødselsstenen for april, symboliserer renhed, styrke og evighed. Med sin uforgængelige skønhed og hårdhed er diamanten et tidløst symbol på kærlighed og uovervindelighed. Denne ædelsten repræsenterer også trofasthed og evig kærlighed, hvilket gør den til et populært valg til forlovelses- og vielsesringe. Med sit klare, strålende udseende og evne til at reflektere lys på en enestående måde, tiltrækker diamanten sig beundring og fascination fra folk verden over. Som fødselssten for april bringer diamanten glæde og held til dem, der er født i denne måned, og fejrer deres unikke skønhed og styrke.

Læs mere om fødselsstenenes forunderlige verdens her

Hvordan dannes diamanter?

Diamanter dannes dybt nede i jorden under ekstreme tryk og temperaturforhold. De dannes over millioner af år og består primært af kulstoffet carbon, der udsættes for enormt tryk fra jordens kraftige kræfter. Efter udvinding gennemgår diamanten en omhyggelig og præcis slibningsproces for at fremhæve dens naturlige skønhed.

 
Diamanter er kostbare - hvordan vurderes de? 

Når man vurderer en diamant, bruges følgende fire kriterier, kendt som de fire C'er: Carat (vægt), Cut (slibning), Color (farve) og Clarity (renhed). Disse fire elementer arbejder sammen for at bestemme diamantens værdi og skønhed.

Carat
Carat refererer til diamantens vægt. En carat svarer til 0,2 gram, og jo tungere diamanten er, desto mere værdifuld er den.

Cut 
Cut henviser til diamantens slibning og former. En korrekt skåret diamant vil have optimal lysrefleksion og gnistre smukt. Den mest udbredte slibning af en diamant er brillantslibningen, der giver maksimal lysrefleksion og består af 58 nøje proportionerede facetter. Når en diamant har gennemgået denne slibning, betegnes den også som en brillant. 

Colour
Color vurderer diamantens farve. De mest eftertragtede diamanter er farveløse eller har en lys nuance, da dette tillader lyset at passere uhindret igennem. Farveløse/hvide diamanter foretrækkes, da de er sjældnere end sorte, lysegule eller lysebrune diamanter. Diamanter med kraftige farver som gul, blå, grøn, pink eller rød kategoriseres som "fancy coloured" og er ekstremt sjældne og dyre.

Clarity
Clarity henviser til diamantens klarhed. Som andre ædelsten har diamanter ofte små indeslutninger, som er mikroskopiske revner eller urenheder af kulstof inden i diamanten. Disse er naturlige og opstår under diamantens dannelse.
Bestsellers

"Mine smykker fortæller en historie om mig"

Founder, Line Schultz